نقد و بررسی خودرو دنا
معرفی خودرو
دنا محصول شرکت ایران خودرو است که از آن به عنوان چهارمین خودروی یاد میکنند در واقع مدل بهبود یافته سمند است که بر روی پلت فرم پژو 405 سوار شده است. طراحی این خودرو از سال 1388 کلید خورد و قرار بود تا سال 1391 وارد بازار شود اما این اتفاق در سال 1393 افتاد. این خودرو به دست متخصصین ایرانی طراحی شده است و سعی شده تا نمای داخلی و خارجی آن مطابق با استانداردهای روز باشد. قرار بود در ساخت این خودرو علاوه بر موتور EF 7، از موتور EF7 توربو شارژ هم استفاده شود که بعدها به دلایل نامعلوم این طرح کنار گذاشته شد و خودرو فقط با همان موتور EF7 روانه بازار شد. از لحاظ فنی و موتور دنا تفاوت چندانی با خودروی سورن ندارد اما تفاوت اصلی این خودروها در طراحی و امکانات آنهاست. در طراحی این خودرو سعی شده تا امکانات بهروز و کاربردی در آن گنجانده شود.
نقد و بررسی فضای داخلی
همان طور که ذکر شد ایران خودرو در طرح خودرو دنا سعی کرده تا با تکیه بر توان مهندسین ایرانی، خودرویی به روز و مدرن را روانه بازار کند. این نکته در طراحی داخلی این خودرو بیشتر از هر جای دیگر به چشم میخورد. در طراحی داشبورد و تودریها داخل خودرو از دو نوع رنگ مختلف استفاده شده (برخی مدلها تک رنگ هستند) و همچنین از یک نوار با طرح چوب نیز برای جذابیت بیشتر کار هم در دو طرف کنسول میای و هم بر روی دربها استفاده شده است. داشبورد بزرگ با قوسی مناسب و انحنایی مناسب به زیبایی داخل خودرو کمک زیادی کرده است. کنسول میانی نیز از طراحی خوبی برخوردار است. مانیتور بزرگ در بالای کنسول، سیستم صوتی و کلیدهای تنظیم سیستم تهویه خودرو در ادامه در کنار نوارهایی با طرح چوب در طرفین که از بالا به پایین باریک میشوند، شکل خوبی را به وجود آوردهاند. ظاهرا در نمونههای نمایشگاهی این خودرو از مانیتور باکیفیتتری استفاده شد، اما در نمونههای تولیدی این خودرو را با مانیتوری با کیفیت کمتر عرضه کرده است. بر روی غربیلک فرمان کلیدهای تنظیم سیستم صوتی و تصویری، تلفن همراه و کروز کنترل وجود دارد. لوگوی خودرو نیز در مرکز آن خودنمایی میکند.
نقد و بررسی بیرون خودرو
دنا که به عنوان خودرویی جدید و مستقل وارد بازار شد همانند سمند بر روی پلت فرم 405 سوار شده است و در واقع میتوان آن را فیس لیفتی اساسی و حرفهای از خودروی سمند دانست. تغییرات در نمای ظاهری بسیار زیاد است و این تغییرات در نمای جلو، عقب،گلگیرها و برخی جزییات در نمای جانبی دیده میشود. در نمای جلوی چراغها با طراحی خوب و مدرنی دیده میشوند. این چراغها از 4 قسمت تشکیل شدهاند و چراغهای اصلی در دو قسمت بالا و چراغ راهنما و چراغهای الایدی در قسمت پایین قرار گرفتهاند. انحنای چراغها نیز در هماهنگی با انحنای کاپوت، سپر و گلگیر طراحی شدهاند. در کنار چراغ های جلو، جلو بنچره با شبکه بندی ریز و لوگوی ایران خودرو در مرکز آن نیز ظاهری مردن و قابل قبول به این خودرو داده است. از طرف دیگر سپر بزرگ جلوی این خودرو قدرت بیشتری به این خودرو داده است. در نمای جانبی اولین نکته که به چشم میآید کشیدگی خودرو در قسمت جلویی آن است که تناسب چندانی با اندازه قسمت عقب خودرو ندارد. رینگهای آلومنیومی 15 اینچی در نمای جانبی شکل خودرو را بهتر کرده است. در نمای عقب نیز تناسب و هارمونی خوبی بین خطوط روی سپر و صندوق عقب و انحنای روی چراغها وجود دارد. نکته منفی که در طراحی عقب خودرو به نظر میآید این است که آن قدرت و صلابتی که در نمای جلو وجود داشت، در ان قسمت به چشم نمیخورد.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
امکانات رفاهی و ایمنی مناسب این خودرو میتواند شرایط یک رانندگی خوب و مناسب را فراهم کند. فرمان هیدرولیک دنا، کنترل آن را راحتتر میکند و کلیدهای تنظیمی که بر روی فرمان قرار گرفته کنترل قسمتهای مهم در هنگام رانندگی را فراهم میکند و مانع از پرت شدن حواس راننده میشود. تنظیم سیستم مولتی مدیا، هندزفری موبایل و کروز کنترل بر روی فرمان امکان پذیر است. سیستم کروز کنترل در آزادراهها و بزرگراهها میتوان قابلیت بالایی داشته باشد و با تنظیم حرکت خودرو در یک سرعت ثابت، شرایط خوبی را فراهم کند. در مجموع دنا را میتوان در میان خودروهای ایرانی با توجه به امکانات و تجهیزاتی که در آن در نظر گرفته شده است، خودرویی مناسب برای رانندگی دانست.